De organisaties worden in alfabetische volgorde beschreven.
Deze organisatie richt zich vooral op de zorgsector voor mensen met een verstandelijke beperking. Het zwaartepunt ligt op het geven van advies en trainingen op het gebied van communicatie met mensen met beperkingen. Uitgangspunt is het verbeteren van de zorg. De website biedt een overzicht van alle trainingen, informatie over de trainers, bepaalde methodieken en materialen.
MODEM was een onafhankelijk centrum voor advies over communicatie en IT en maakte deel uit van het Gouverneur Kinsbergencentrum in Vlaanderen. Sinds het begin van 2015 heeft MODEM zijn activiteiten moeten stoppen, maar hier kunt u nog steeds relevante en behulpzame informatie over OC vinden.
De Stichting Milo verleent zorg aan mensen met een ernstige meervoudige communicatiebeperking. De website biedt een overzicht van de onderzoeks- en behandelprogramma's en ouders berichten over hun ervaringen met deze programma's.
Het doel van ISAAC is het leven van kinderen en volwassenen die gebruik maken van OC te verbeteren. De visie van ISAAC is dat OC in de hele wereld herkend, gewaardeerd en gebruikt wordt. De missie van ISAAC is om de best mogelijke communicatie voor mensen met complexe communicatiebehoeften te bevorderen door onder andere onderwijs, onderzoek en lobbyen. ISAAC bestaat sinds 1983 en heeft takken in 14 verschillende landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Canada. Op de website vindt u onder andere
De website is in het Engels, maar beschikt over een ingebouwde vertaalfunctie.
De Nederlandse tak heet ISAAC-nf en bestaat sinds 1989. Op de website vindt u onder meer
Communication Matters is de tak in het Verenigde Koninkrijk. Op de website vindt u onder andere
In samenwerking met
Hans van Balkom, Leerstoel OC
Radboud Universiteit Nijmegen
Met financiële ondersteuning van
Fonds NutsOhra en het Revalidatiefonds
Het projectteam Wegwijzer Ondersteunde Communicatie maakt deel uit van het lectoraat Technologie in de Zorg van Zuyd Hogeschool en van het programma Hulpmiddelen en Ondersteunende Technologie van het Expertisecentrum Innovatieve Zorg en Technologie (EIZT).
Projectteam Wegwijzer Ondersteunde Communicatie | Lectoraat Technologie in de Zorg | Programma Hulpmiddelen en Ondersteunende Technologie EIZT | Henri Dunantstraat 2 | 6419 PB Heerlen
e-mail: info@wegwijzeroc.info