Uit de resultaten van het project Wegwijzer OC komt naar voren, dat er een brede doelgroep van kinderen is die zouden kunnen profiteren van het gebruik van OC. Het gaat vooral om kinderen en jongeren met
Deze resultaten zijn vergelijkbaar met de doelgroepen zoals geïdentificeerd door anderen, bijvoorbeeld:
Voor meer uitleg over de betekenis van OC voor verschillende doelgroepen verwijzen wij naar een document dat door MODEM (een onafhankelijk centrum voor advies over communicatie en IT, onderdeel van het Gouverneur Kinsbergencentrum te Vlaanderen) geschreven is (helemaal onderaan de pagina, onder het kopje 'Ondersteunde Communicatie'). In het begin van 2015 is MODEM gestopt maar hun website biedt nog steeds behulpzame informatie over OC. In dit document gaat MODEM in op de volgende onderwerpen:
Via de website van MODEM kunt u een een checklist "Screening: starten met OC" downloaden. Met behulp van 16 vragen kunt u nagaan of uw kind mogelijk behoefte heeft aan OC. Het is een vertaling op basis van de Engelse "Communication Success Screening" (Dynavox Mayer-Johnson).
In samenwerking met
Hans van Balkom, Leerstoel OC
Radboud Universiteit Nijmegen
Met financiële ondersteuning van
Fonds NutsOhra en het Revalidatiefonds
Het projectteam Wegwijzer Ondersteunde Communicatie maakt deel uit van het lectoraat Technologie in de Zorg van Zuyd Hogeschool en van het programma Hulpmiddelen en Ondersteunende Technologie van het Expertisecentrum Innovatieve Zorg en Technologie (EIZT).
Projectteam Wegwijzer Ondersteunde Communicatie | Lectoraat Technologie in de Zorg | Programma Hulpmiddelen en Ondersteunende Technologie EIZT | Henri Dunantstraat 2 | 6419 PB Heerlen
e-mail: info@wegwijzeroc.info